11
MAR
2021

KUCHARZ – sylwetka absolwenta i przykładowe miejsca pracy

SYLWETKA ABSOLWENTA

Absolwent szkoły branżowej I stopnia w zawodzie kucharz zdobywa kwalifikacje HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Daje mu ona możliwość:

1) oceniania jakości produktów;

2) przechowywania żywności;

3) obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy;

4) obsługi sprzętu gastronomicznego;

5) przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów;

6) wydawania dań.

 

PRZYKŁADOWE MIEJSCA PRACY

  • restauracje,
  • bary,
  • gospody,
  • jadłodajnie,
  • stołówki,
  • domy wypoczynkowe,
  • sanatoria,
  • hotele,
  • pensjonaty,
  • u armatorów na promach i statkach morskich.

 

Branża gastronomiczna na FB

https://www.facebook.com/gastronomia.tuchow

zarzadzenie_16marca

Powered by WordPress Popup