20 lutego 2020 uczniowie branży gastronomicznej uczestniczyli w konkursie „Kucharz na pięć +”. Jego uczestnicy każdorazowo dają popis nie tylko swoich umiejętności, ale i pomysłowości, gdyż nie wiedzą wcześniej, z jakich produktów przyjdzie im tworzyć potrawy. Siedem dwuosobowych zespołów tym razem zmierzyło się z przygotowaniem dania, w którym głównym produktem był filet z kurczaka, oraz deseru wykonanego na bazie gruszki.
Kreatywność uczestników konkursu oraz ich umiejętności można zobaczyć na zdjęciach. Jury miało wielki problem z wyłonieniem zwycięzców.
W tegorocznych zmaganiach zwyciężyły Klaudia Szczepanek i Zuzanna Majka z klasy III TA, które przygotowały pierogi z farszem ze szpinaku, cukinii i suszonych pomidorów z dodatkiem kawałków kurczaka w zupie krem z brokułów oraz gruszkę w sosie na bazie brandy z dodatkiem karmelu miodowego i bitej śmietany. Miejsce drugie zajęli: Karolina Gomułka oraz Martyna Majka z klasy I TPA, zaś miejsce III – Sławomir Wnęk i Lidia Noga z klasy II TA.